Pieter de Jongh

Mijn naam is Pieter de Jongh, ik ben 47 jaar en woon in Zundert. Getrouwd en vader van 3 kinderen. Sinds midden jaren 80 vis ik gericht op karper. Met mijn broer, die in het bezit van een rijbewijs was, stroopten we de omgeving af naar tekenen van karpers. Veel informatie was er niet. Vaak dachten we dat we de enige waren die op karper visten. Beet was ons lijfblad en ik was werkelijk ondersteboven van het artikel dat ging over een wereldrecord- karper van 74 pond die was gevangen in de Yonne in Frankrijk. 's Avonds heb ik me plechtig beloofd daar te gaan kijken en als ik zou durven, er ook te gaan vissen. Jaren gingen voorbij en de ideeën steeds concreter. In 1988 was het dan zover. Starend aan de oevers van de Yonne, een droom in vervulling. Een hele week gevist. Enkele visjes gevangen die ik in Nederland ook kon vangen. Gesloopt door de slapeloze nachten. Altijd alert op controles. Een week in de twilight zone. De 2 de keer ging al beter en wist ik zelf een monster te vangen van 38 pond. Het onbereikbare bereikt. Op de foto met een Franse big. Mijn manier van vissen was duidelijk. Om ze te vangen, moet je aan de waterkant zijn. En er veel voor doen. Na ruim 25 jaar viservaring in Frankrijk is het vuur nog niet gedoofd. Verre van. De spanning is minder. Maar het plezier blijft.

Rond 1993 ben ik lid geworden van het VBK. Een logische stap, aangezien ik slecht 5 km van de Belgische grens woon. Het vissen in België heeft voor mij nooit een grote vlucht genomen. Aanschuiven op bekende stekken is nooit mijn ding geweest. Ik rij liever door voor wat rust en minder concurrentie.

Maar via het VBK- magazine kreeg ik wel een beter kijk op het vissen. Technieken en aas worden goed uitgelicht. Zodoende ben ik al langer bekend met Warbaits. Ik voel me vereerd om samen met Jan, Jaco en Toon het Nederlandse grondgebied te gaan voorzien van Koen zijn boilies. Ik heb er veel vertrouwen in dat die ook bij vissers in de omgeving in de smaak gaan vallen. Zelf heb ik ze al ingezet bij mijn eerste vangsten van 2013. Franse vissen, gevangen door een Hollander met Begische boilies. Hoe kan het balletje rollen ;- )

------------------------------------------------------------
Personal Best: 29 kg - Spiegel / 29 kg - Schub
Favoriete boilie: Exotic Fruit